Składniki:
- ciasto francuskie (u mnie z Biedronki)
- cynamon
- sezam
- cukier brązowy
Przygotowanie:
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.
Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy je lekko wodą (można jakimś tłuszczem, ale stwierdziłam, że ciasto samo w sobie ma dość) żeby cukier i przyprawy się przykleiły.
Całe ciasto posypujemy cukrem. Połowę cynamonem, połowę sezamem i zwijamy szerszą stroną w rulonik do połowy. Z drugiej to samo i lekko ściskamy, żeby się skleiły.
Kroimy plastry około 5 mm i układamy na blasze, ale nie za blisko siebie, bo urosną.
Pieczemy ok 10 minut na "sam dół", ale najlepiej obserwować je przez szybkę. U mnie trzeba było na chwilę włączyć termoobieg.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz