Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 serek wiejski (200g)
- pół małej cebuli
- koperek suszony (może być świeży oczywiście;))
- kilka kropel sosu Wuster (Worcestershire)
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Tuńczyka odcedzamy (bez wyciskania).
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do blendera, do tego sos Wuster i serek wiejski i blendujemy chwilkę. Mój serek był gęsty, jeśli macie rzadką śmietankę to można ją odcedzić.
Po chwili wsypujemy przyprawy, koperek i tuńczyka.
Blendujemy jeszcze chwilkę i gotowe. Jeśli przytrzymamy blender tylko chwilę, to nie zrobi się całkiem papka, kawałki będą wyczuwalne :)
Można położyć kapary, oliwki, ogórka kiszonego/konserwowego - co kto lubi!
Wesołe kanapki mogą być też dla dorosłych, nie zgadzam się z monopolizacją ich przez dzieci :P
Smacznego! :)
Ułożenie pomidora i oliwek - miażdzy :)
OdpowiedzUsuń