Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- ser typu camembert (za pierwszym razem użyłam light, a teraz zwykłego)
- sól
- pieprz
- tymianek
Przygotowanie:
Pierś myjemy i czyścimy. Odcinamy polędwiczki, a te duże płaty przekrawamy wzdłuż otrzymując cztery duże płaty i dwie polędwiczki. Solimy i z jednej strony posypujemy pieprzem, a z drugiej tymiankiem i zostawiamy na noc w lodówce.
Na drugi dzień nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Mięso układamy na folii i przekładamy serem.
Zużyłam 1,5 krążka sera.
Zawijamy szczelnie i pieczemy 25 minut.
Tutaj grzecznie posłuchałam przepisu, bo z pieczeniem mięsa nigdy nie wiem "czy to już."
Po tym czasie zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku, a jak już ostygnie to do lodówki.
Gotowe :)
Na kanapce z pełnoziarnistego pieczywa smakuje idealnie :)
Smacznego!
Ogólnie jestem wielkim zwolennikiem wszystkiego co mięsne i lubię gotować w kuchni. Najbardziej drażni mnie jednak, że zapachem jedzenia przesiąkają mi ciuchy i jest wtedy mały problem. W takiej sytuacji korzystam z neutralizatora zapachów https://neutralizatoryzapachu.pl/4-restauracje-i-hotele i wszystko mam pod kontrolą.
OdpowiedzUsuń