Składniki (dla 2 osób):
- 5 jajek
- 200 g szpinaku (u mnie mrożony z Biedrony)
- kawałek sera typu feta
- sól, pieprz, słodka papryka w proszku
Przygotowanie:
Kłócimy ze sobą jajka z dodatkiem soli, pieprzu.
Rozmrażamy szpinak. Ja swój wsadziłam pod przykryciem do mikrofali. Świeży szpinak trzeba dokładnie obmyć i podsmażyć z łyżką wody. Można obciąć "ogonki".
Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy i podsmażamy szpinak. Posypujemy pieprzem i kruszymy trochę fety.
Wlewamy skłócone i osolone jajka. Można lekko przemieszać.
Zmniejszamy gaz/płomień/temperaturę i przykrywamy pokrywką.
Ja swojej frittaty nie przewracałam, poczekałam aż się zetnie z wierzchu :)
Smacznego!
Pyszne to Twoje śniadanko. Idealne na weekend!
OdpowiedzUsuńI bardzo syte! Pozdrawiam! :)
Usuń