Składniki:
- 3 szklanki marchewek po zrobieniu soku (były tam też dwa jabłka bez skóry, a właściwie pozostałości)
- 250 g mąki
- 3 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
Przygotowanie:
Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni Celsjusza.
Marchewkowo-jabłkowe pure mieszamy z jajkami, solą, cukrem i olejem.
Do masy przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą i mieszamy. Najłatwiej było mątewką (tą drewnianą "gwiazdką", musiałam wygooglać jak to się dokładnie nazywa, bo nigdy nie pamiętam :P).
Pieczemy 30 minut "na sam dół" i pięć na "górę i dół"
Smacznego!
Pieczemy 30 minut "na sam dół" i pięć na "górę i dół"
Swoje ciacho polałam miodem spadziowym. Nie jest wykręcająco słodkie, ani też nie słodkie, ale ten miód dodał mu klimatu :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz