Etykiety

amarantus (1) ananas (1) arbuz (1) awokado (2) banan (11) beszamel (1) bezglutenowe (1) biała fasola (1) biszkopt (1) boczek (1) bułki (2) buraki (2) cebula (11) chia (1) ciastka (4) ciasto (7) ciasto franciskie (1) ciasto francuskie (1) ciasto na słono (1) ciecierzyca (1) cieciorka (1) cynamon (4) cytryna (3) czarna porzeczka (1) czekolada (5) czosnek (7) deser (14) dietetyczne (3) dukan (3) dynia (2) fistaszki (1) gorgonzola (2) grill (1) jabłka (4) jabłko (3) jagody (1) jajka (7) jogurt (1) jogurt grecki (3) kapusta (1) karob (1) kasza (1) kasza jaglana (3) kasza jęczmienna (1) kasza pęczak (1) kiwi (3) kokos (1) koktajl (4) koper włoski (1) koperek (2) kruche (1) kurczak (5) lekko (1) łatwe (22) łosoś (1) makaron (3) mango (2) marchew (5) mascarpone (3) masło (1) masło migdałowe (1) masło orzechowe (4) mąka pełnoziarnista (1) mąka razowa (1) mąka sojowa (1) mięso mielone (1) mięta (1) migdały (1) miód (2) mleczko kokosowe (2) mleko (1) mleko migdałowe (1) muesli (1) nektarynka (1) obiad (3) oliwa z oliwek (3) orzechy (1) orzechy włoskie (1) orzeszki ziemne (1) ostra papryka (1) ostropest plamisty (1) otręby (5) owoce goji (2) papryka peperoni (1) pierniczki (1) pietruszka (4) pizza (2) Płatki owsiane (2) pomarańcza (1) pomidor (3) pomidory (2) por (1) rodzynki (3) ryż (1) rzeżucha (4) rzodkiewka (1) sałata (1) sałatka (3) seler (3) seler naciowy (3) ser (3) ser feta (1) ser mozzarella (1) serek wiejski (1) sernik (1) sezam (4) siemię lniane (1) słodkie (5) słonecznik (4) soczewica zielona (1) szałwia hiszpańska (1) szczypiorek (1) szpinak (5) szybkie (3) śledzie (1) śliwka (1) tofu (1) tort (1) truskawki (4) tuńczyk (5) twaróg (1) wegańskie (1) wegetariańskie (2) wędzony kurczak (1) wino (2) wiśnie (2) zdrowe (4) ziemniaki (2) żółty ser (1) żurawina (2)

poniedziałek, 3 grudnia 2012

Omlet z serem, awokado i cebulą

Proste i szybkie śniadanie: omlet. Tym razem z awokado, serem i czerwoną cebulą.

Składniki:


  • 2 jajka
  • pół awokado
  • dwa plastry żółtego sera
  • 1/2 - 1/4 czerwonej cebuli
  • łyżeczka masła
  • sól i pieprz
Przygotowanie:

Jajka wbijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem i roztrzepujemy.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło, posiekaną w kostkę cebulę i podsmażamy aż cebula zmięknie.
Zmniejszamy płomień pod patelnią i wlewamy jajka. Na jajka kładziemy ser i pokrojone awokado. Przykrywamy pokrywką. Kiedy spód jajka się zetnie składamy na pół i przykrywamy jeszcze na chwilę.
Wykładamy na talerz i gotowe :)



Smacznego! :)

3 komentarze:

  1. Wygląda bardzo zachęcająco. Ciekawe połączenie smaków. :_

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki za przepis, po przeczytaniu już mi ślina leci.
    A ten omlet wygląda bajecznie.

    OdpowiedzUsuń